Spiritualitate

Triunghiul treimii

11 comentarii

    • După id-ul ales, ești habotnic. Este dreptul tău, este alegerea ta să crezi în ceea ce vrei, dar caută să nu mai faci confuzie între spiritualitate și dogma religioasă impusă!
      Rămâi în/cu adevărul tău „sobornicesc și apostolic”, spălat pe creier de dogmele religioase… cam atât deocamdată! 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • Adevarat! Adevarul revelat si absolut esti tu insuti! Viata, Lumina, Sensul Vietii, Calea, Vesnicia, Desavarsirea, esti tot tu… Sorry. Dar eu consider asa pe Hristos-Dumnezeu, nu pe tine.

        Apreciază

        • ”dar caută să nu mai faci confuzie între spiritualitate și dogma religioasă impusă”

          Dar ce e spiritualitatea? Ce-ti nascoceste mintea ta ? Dar cine esti tu? Daca Hristos-Dumnezeu nu e nimeni pt tine, cine esti tu?

          Apreciază

          • Carnavalul din capul tau e Adevarul? Tu esti Adevarul? Cine ti-a zis tie ca parerea proprie a unui muritor, este Adevarul? Dracii? Eu sunt un simplu preot care citez pe Hristos-Adevarul. Eu nu spun nimic de la mine ca sa ma acuzi de ce te acuz eu. Dar cine esti tu?!

            Apreciază

          • Acest *Hristos-Dumnezeu* la care faci referire este un Tipar Energetic Primordial Divin. Dacă ai putea să ieși din închistările dogmei religioase pe care ai învățat-o la Institutul Teologic, și să admiți că acel *Cuvânt de Început* înseamnă Energie (cuvântul este sunet iar sunetul este vibrație…deci frecvență, adică Energie), vei putea conștientiza că *Hristos-Dumnezeu* sunt și eu, și tu, și orice altă entitate de pe această planetă și din Marea Creație!
            Dacă nu, rămâi preot în continuare și îți vei pune aceleași întrebări referitoare la ce vrea să însemne acest *Carnaval*: cine este *lumea*, ce este *jocul*, cine este *elita*, și de ce am ales să botez astfel acest blog. 🙂

            Apreciat de 2 persoane

          • Ramai tu autointitulat dumnezeu al tau, iar eu raman om netrebnic si pacatos. Sa-mi dai voie sa nu cred in tine in veci, eu sa ma cred un nimic -in veci-, si ramane sa faca Judecata Cel Ce este Fara de Ani, Fiinta Personala si Vesnic Minunata. Scuze ca ti-am perturbat autodumnezeirea…

            Apreciat de 1 persoană

  1. Oamenii au nevoie de Adevăr ,iar cei mai mari oamenii ai Lumii certifica si cred cu putere in singurul Mântuitor ! Acum nimeni numai citește decât „basme” si minciuni bazate pe NIMIC!

    De la Kepler ,Newton,Pasteour ,Kelvin,Boyle….si multi altii.
    http://www.zodiace.ro/ajutor_biblic/…lia/index.html

    Dr.Hugh Ross…Doctorat in Astrofizica.
    (7 minute )

    Sir William Ramsey este indiscutabil cel mai mare arheolog din intreaga lume din epoca sa. Despre Faptele Apostolilor spunea candva ca s-ar fi scris dupa anul 150 d.Hr. si nu considera ca erau importante si demne de atentie. Dar a fost nevoit sa-si schimbe parerea. Sapaturile din Asia Mica l-au fortat sa declare ca pana atunci a fost gresit, ca Faptele Apostolilor este o valoroasa carte cu informatii istorice, ca scriitorul lor, Luca, trebuie sa fie plasat printre cei mai mari scriitori ai lumii, ca toate informatiile furnizate sunt absolut exacte. (Ramsay, William, The Bearing of Recent Discovery on the New Testament, London 1915, pag. 222).
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/William_Ramsay
    a descoperit gazele nobile și a primit Premiul Nobel pentru Chimie în 1904

    Joseph Free, un remarcabil arheolog american spune: „Arheologia a confirmat nenumarate pasaje biblice care fusesera respinse de catre critici pe motiv ca ar fi fost inexacte din punct de vedere istoric sau s-ar fi aflat in contradictie cu fapte cunoscute”. (Archaeology and Bible History, Wheaton III. 1969, pag. 1).

    F.Bruce, un alt remarcabil arheolog american, scrie: „Avem tot dreptul de a spune ca descoperirile arheologice confirma Noul Testament. Astazi toate pasajele din Luca, care in trecut erau considerate neadevarate de catre istorici, datorita marturiilor externe ale cercetarilor arheologice, au fost pe deplin recunoscute ca fiind adevarate si demne de incredere”. (Bruce, F.F., Archaeological Confirmation of the New Testamentεν Carl Henry, Revelation and Bible, Grand Rapids 1969, pag. 331).

    A.N. Sherwin White, un cercetator al istoriei antice, scrie: „Astazi avem atatea elemente care ne arata ca marturiile Noului Testament sunt adevarate, incat confirmarea istoricitatii lui este coplesitoare. Nu avem nevoie de mai mult! Orice incercare de a respinge istoricitatea acestei carti, chiar si in chestiuni de detaliu, trebuie sa fie privita acum ca absurda”. (Roman Society and Roman Law in the New Testament, Oxford 1963, σελ. 189).

    Burrows Millar, de la Universitatea Yale (SUA), scrie: „O comparatie a Evangheliilor cu limba papirusurilor din primul secol d.Hr., a fixat convingerea mea in acuratetea transmiterii textului Noului Testament. Asemenea descoperiri (papirusurile din sec.1), au sporit increderea cercetatorilor in validitatea textului biblic”. (Burrows Millar, What mean these stones, New York 1956, σελ. 52).

    W. Albright, cel mai de seama arheolog biblic al lumii, scrie ca putem sa afirmam deja cu certitudine ca nu exista absolut niciun motiv de a crede ca macar o carte din Noul Testament ar fi fost scrisa dupa secolul 1, d.Hr. (Albright, W.F. Recent Discoveries in Bible Landw, NewYork 1955 pag. 136)

    2 Timotei
    3. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.
    4. Isi vor intoarce urechea de la adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.
    5. Dar tu fii treaz in toate lucrurile.

    NEAPARAT DRAGUL MEU PRIVESTE ASTA:
    Documentar” Procesul „Bibliei..” in sala de judecată” , ambele parți.http://www.dailymotion.com/video/x36…lie_shortfilms

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mulțumesc ptr sfaturi, prieten al Adevărului!
    La fel de prieten cu Adevărul încerc să fiu și eu…ceea ce ne deosebește însă în căutarea adevărului este faptul că tu crezi într-un mit al Mântuitorului creștin (ți-aș putea enumera mai mult de o duzină de asemenea Arhetipuri umane ce au existat, spre deosebire de inventatul Arhetip creștin), pe când eu cred doar în mine. Nimeni nu te/vă va mântui și/sau salva, prietene prieten cu Adevărul…asta-i o născocire a unor popi ce au format și încă formează, prin Religie, o parte a unui Sistem de manipulare psihică și control al omului…cu atât mai mult a celor creduli și ignoranți.
    Toți cercetătorii și/sau oamenii de știință pe care i-ai enumerat și-au publicat a lor „gândire”, între anii 1913 și 1969.
    Prietene Alexandru, prieten al Adevărului: din 1969 și până acum a trecut o grămadă de vreme…dogma religioasă creștină a rămas neschimbată, pe când știința a intrat destul de binișor în Lumea de dincolo de materie, o Lume sub-atomică pe care o denumim Cuantica.
    Dacă ești prieten cu Adevărul a cam sosit vremea să încerci să deslușești de ce dincolo de structura ta fizică atomică există și se manifestă ca un tot unitar, dar fiecare cu propriul algoritm/program/cod de funcționare, infinitezimale matrice de energie ce te țin în viață pe tine, Spirit în corp fizic.
    Abia după ce vei fi conștient de acest lucru (dacă vei fi capabil s-o faci, desigur) vom mai putea discuta despre cine/ce este „mântuirea/mântuitorul” și ce vrea ea/el.

    Apreciat de 2 persoane

    • Foarte bine exprimat, dar pentru a intelege aceste lucruei trebuie sa „inchizi”sau blochezi mintea cum spune a 2-a sutta a lui Patanjali, si sa incepi sa simti, de la grosier la subtil, mai subtil……. . Asta inseamna si renuntarea la ego, oare cei care cred orbeste in religie vor accepta provocarea !?

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.